10 Adımda Doğru Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

 

Binalardaki ısı kayıplarının önlenmesi, enerji tasarrufu sağlanması ve sürdürülebilir bir dünya için en doğru yöntem ısı yalıtımdır. Isı yalıtımı yapılan binalarda elde edilen enerji tasarrufu ile hem çevresel hem de ekonomik katkı sağlanır. Evinizi daha kolay ısıtmanızı ve soğutmanızı sağlayan ısı yalıtımı, ay sonundaki faturalarınızın da ısısını düşürerek tasarruf etmenizi sağlar.

1.Isı kaybının önüne geçmek için ise; evinizin duvarlarına yaptıracağınız ısı yalıtımı ile başlayın. Pencere, zemin ve çatı gibi binanızın ısı kaybına uğraması muhtemel tüm bölümlerine ısı yalıtımı yapıldığından emin olun. Bu sayede en yüksek seviyede enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

2.Isı yalıtımı için binanıza en uygun malzemeyi seçin. Bunu yaparken deneyimli ve alanında uzman firmalar ile çalışın. Isı yalıtımı işlemi özelinde her binanın ihtiyacı farklıdır. Doğru firma, binanız için en uygun malzemeleri belirleyecek ve en verimli işlemi yapacaktır.

3.Isı yalıtımında yanlış uygulama binada küf ya da rutubet oluşumu gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. Bu nedenle ısı yalıtımını alanında uzman, tecrübeli ve işin eğitimini almış sertifikalı ustalardan hizmet almalısınız. 

4.Isı yalıtımına karar verdikten sonra termal kameralar ile keşif hizmeti alarak binanızın hangi bölgesinde ısı kaybı olduğunu öğrenin. Uygulama öncesi keşif hizmeti sunan firmalardan destek alın.

5.Güvenilir markalar ile çalışın. Markaların sunduğu paket sistemler, herhangi bir sorun yaşadığınız takdirde süreç içerisinde probleminizin kısa bir süre içerisinde çözülmesini sağlayacaktır.

6.Isı yalıtımı hizmeti ile birlikte 2011 yılında zorunlu hale gelen Enerji Kimlik Belgesi’ni almayı unutmayın.

7.Isı yalıtımı sonrası termal kameralar ile binanızdaki ısı kaybının hangi oranda azaldığını kontrol ettirin.

8.Isı yalıtımı yaptıracağı firmanın TSE, İKOS, ETAG kalite belgelerinden hangisine ya da hangilerine sahip olduğunu araştırmayı ihmal etmeyin. 

9.Isı yalıtımı sonrası dış cephe boyanızı yenileyin. Bu sayede binanızın dış görünüşü güzelleşirken dış etkenlere karşı da koruma sağlamış olursunuz. Boya seçiminde de yalıtımda olduğu gibi yüksek teknolojili bir dış cephe boyası tercih edin. 

10.Isı yalıtımı fiyatları binanızın ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. En kaliteli hizmeti en uygun fiyatlarla alabileceğiniz firmalara yönelin.

KAYNAK: VERİMDER

http://www.verimder.org.tr