Austrotherm, Asmolen Ürünleri için UTO Belgesini Aldı.

EPS ısı yalıtım levhaları ve dolgu malzemelerinin Avrupa’lı üreticisi Austrotherm, inşaatlarda dolgu malzemesi olarak kullanılan Asmolen ürünü için UTO Belgesini her iki fabrikası için de aldı. Asmolen EPS dolgu malzemeleri yeni bina inşaatlarında maliyeti düşürme ve bina yükünü azaltma amaçlı kullanılan ürünlerdir. Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine göre yapıda kullanılan tüm ürünler için Avrupa ile uyumlu ürün standardı var ise CE belgesi, standardı yok ulusal teknik onay- G belgesinin alması gereklidir.

EPS Asmolen dolgu malzemesinin ürün standardı olmadığı için TSE tarafından verilen Ulusal Teknik Onay belgesi bu ürünler için alınmalı ve ürünün ambalajı – etiketi üzerine UTO belge numarası ve G işaretinin iliştirilmesi gereklidir.

Austrotherm Asmolen EPS dolgu malzemeleri, TSE tarafından belirlenen Ulusal Teknik Onay kriterlerini tam olarak karşılamaktadır.

Austrotherm EPS Asmolen Dolgu Malzemesi Özellikleri

CS(10) Basma Dayanımı 30kpa
Bükme Dayanımı 50kpa
Yangın Tepki Sınıfı (Alçı Sıvalı Sistem ve Alçı Panelli Sistem) : B, S1,d0 (TS EN 13501-1)
Yangın Dayanım Sınıfı (Alçı Sıvalı Sistem) : RE 90, REI 90
Yangın Dayanım Sınıfı (Alçı Panelli Sistem) : RE 120, REI 90

Austrotherm Asmolen EPS Kalite Belgesi No: TSE/UTO/15-031 - Asmolen EPS Ulusal Teknik Onay

Austrotherm, Türkiye’de 3 bölgede -Dilovası-Kocaeli, Manisa-Turgutlu, İncesu-Kayseri- bulunan fabrikalarında ürettiği Asmolen EPS dolgu malzemeleriyle Marmara, Ege, İçanadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz bölgelerindeki müteahhitlerin beğenisini kazanmıştır.