Austrotherm Sokağın İsmini Değiştirdi

 

 Austrotherm Almanya Wittenberge Fabrikası’na yakın bir sokağın adına,  Austrotherm çalışanı Helmuth Astl’ın ismi layık görüldü.

Daha önce "Am Kuhberg" ismiyle anılan sokağın adı, Haziran 2018'de vefat eden ve Austrotherm firmasında özverili çalışmalarından dolayı takdir toplayan kıdemli mühendis Helmuth Astl'ın anısına değiştirildi. İsim değişikliği kararı 22 Mayıs 2019’da Wittenberge Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edildi ve 26 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen bir tören ile sokağın adı "Helmuth-Astl-Straße" oldu.

Helmuth Astl, Wittenberge Üretim Sahasının Geliştirilmesinden Sorumlu Proje Yöneticisi olarak çalışmaktaydı. Törene  Schmid Industrie Holding ortaklarından Peter Schmid, Austrotherm Grup Genel Müdürü Gerald Prinzhorn ve Wittenberge Belediye Başkanı Dr. Oliver Hermann ile birlikte merhumun eşi ve çocukları katıldı.

Merkez fabrika Purcbach’ın en itinalı ve özverili çalışanıydı.

Peter Schmid ve  Gerald Prinzhorn,  Helmuth Astl’ı  uzun süreli ve sadık bir çalışan ve arkadaş olarak hatırlıyor. Gerald Prinzhorn, açılış töreninde “Almanya Wittenberge Fabrikası’nın rekor sürede planlanıp kurulmasını onun itinalı ve özverili çalışmasına borçluyuz” dedi. 30 yılı aşkın süre Austrotherm firmasında çalışan Helmuth Astl, hem merkez fabrika Purbach’ın hem de Sırbistan, Romanya fabrikalarının kurulumunu yapmıştır. En son kurulumunu yaptığı Almanya- Wittenberge Fabrikası ise 2013 yılında 35 çalışan ile faaliyete geçmiş, şu an bu sayı 70 kişiye ulaşmıştır. Yüksek talebi karşılamak için fabrikada yatırımlara devam edilmektedir. Bu yılın Mayıs ayında yeni bir üretim parkuru faaliyete geçirilmiştir.