Hammadde ve Ürün Performansı

Austrotherm ürünleri Avrupa’nın en büyük polistren üreticilerinden tedarik edilen hammadde ile üretilmektedir. Dolayısıyla, ürünlerimizin kalitesinde ve  performansında süreklilik sağlanmaktadır.

Mantolamada kullanılacak EPS ısı yalıtım levhası gereken esneklikte ve ustanın rahatça uygulayabileceği mukavemette olmalıdır. Keserken dağılmamalı, parçalara ayrılmamalıdır. Grafit katkılı olarak ürettiğimiz EPS ısı yalıtım levhaları tam da bu gerekleri sağlamaktadır. Hem yeterince esnek, hem gerektiği kadar mukavemetli, hem de ısı yalıtım performansları Karbonlu EPS levhalara göre daha iyidir.

Çünkü grafit katkılı EPS ısı yalıtım levhaları güneş ışınlarını hem emerek hem de ileterek ısı yalıtımı sağlar. Karbonlu EPS ısı yalıtım levhaları ise sadece ışınları emme görevi görüp, yansıtmadıkları için ısı yalıtım performansları Grafit katkılı EPS’lere göre daha düşüktür. Ayrıca; karbonlu EPS ısı yalıtım levhaları rengi daha siyah, yüzeyleri daha serttir. Daha az esnek oldukları için uygulama esnasında veya kesim esnasında kırılma olasılıkları daha yüksektir. Grafit katkısı EPS ısı yalıtım levhasından beklenen “yeterli esneklik” özelliğini de sağlar. Bu esneklik ürünü uygularken kesilmesi halinde, dağılmasını önler, levha istenen ölçüde rahatlıkla kesilir, böylece levhalar arası boşluklar oluşmaz. Ayrıca zor yüzeylere rahatlıkla uygulanabilir.

Austrotherm ısı yalıtım levhaları gri ve beyaz olarak 2cm’den 10cm’e kadar istenen kalınlıklarda üretilmektedir. Üretim sonrasında yeterli süre dinlendirilerek boyut kararlılığı sağlanmış bir şekilde kesilir ve ambalajlanır, bu sayede gönyeden sapma standardını korur.

AUSTROTHERM TÜRKİYE