Isı Yalıtımı İle İlgili Önemli Açıklamalar

Isı yalıtımı ile ilgili önemli açıklamalar EPS Derneği Trabzon Zorlu Grand Otel’de POLİTEK ve Turan Yalıtım ile birlikte ısı yalıtımı ve gerekliliği hakkında bir toplantı düzenledi.

EPS Derneği’nin düzenlemiş olduğu EPS ve ısı yalıtımı temalı toplantı 2 oturumda gerçekleşti. Bölgesel üreticilerden POLİTEK ve Turan yalıtım, Uygulamacılar, Makine ve İnşaat Mühendisleri Odası katıldı. Toplantıda ısı yalıtımının olması durumunda ne kadar kar edileceği ve faydaları anlatılırken, olmaması durumunda ise oluşabilecek zararlar ele alındı.

Hafif dolgu malzemesi olarak kullanılan EPS’nin kullanım alanları üzerinde duruldu. EPS Derneği Genel Sekreteri Murat Kenet ısı yalıtımının ve EPS’nin binalarda en temel şeylerden biri olduğunu vurgulayarak “Yeni binalarda zaten ısı yalıtımı zorunlu, eski binalarda da EPS kullanılarak enerjiden büyük oranda tasarruf edilebilir. Çok yakında enerji kimlik belgesi zorunlu olacak, enerji kimlik seviyenizin üst seviyede çıkması için ısı yalıtımı şart. Hem bu zorunluluktan dolayı hem de cebimizdeki parayı korumak için ısı yalıtımı yapmak gerekli. Biz burada aynı zamanda EPS’nin farklı kullanım alanlarını anlatıyoruz. O da yollarda hafif doldu malzemesi olarak kullanılması, inşaat mühendisliğinde, geoteknik mühendisliğinde bir çözüm malzemesi olarak kullanılabilmesi.

Kaynak: www.61saat.com