İzmir'de yalıtım semineri

TÜRKİYE genelinde yalıtım bilincini artırmak amacıyla Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) tarafından düzenlenen 'Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri'nin ilki İzmir'de yapıldı.

İZODER ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliğiyle Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde 'Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri' düzenlendi. Seminerde ülke genelindeki mevcut binalardaki son durum ile ısı, ses, su ve yangın yalıtımı ile ilgili tüm gelişmelerin yanı sıra, yalıtımla ilgili yönetmeliklerin Türkiye'ye, vatandaşa ve sektöre neler kazandıracağı konuşuldu.

Seminerin açılış konuşmasını yapın İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, ısı yalıtımının enerji tasarrufu açısından ülke ekonomilerine katkısının önemine değinerek, "Türkiye'nin bu konuda önünde kentsel dönüşüm projeleri gibi ciddi bir fırsatı var. Bugün Türkiye, ısı yalıtım sektöründe Avrupa'nın en büyüğü konumunda. 2018 yılına kadar 5 milyon konutun ısı yalıtımı yapılmalı. Bu rakam 500 milyon metrekarelik bir hacme işaret ediyor. Böylece Türkiye'nin cari açığı, yalıtım ile 10 milyar dolar azaltılabilir. Üstelik bu katkı bir kerelik değil her yıl karşımıza çıkacak" diye konuştu.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ise Türkiye'de nüfusun yüzde 80'inin 1. ve 2. derece deprem bölgesinde yaşadığını belirterek, "Bakanlık olarak Karabağlar'da yaklaşık 10 bin konutluk kentsel dönüşümü başlattık. Etap etap bitirilecek. Bunun arkasında Karabağlar haricinde hızlı bir şekilde devam edecek. İzmir'de 2018 yılında bu şaha kalkacak. Afetlere dayanıklı bina yaparken konforlu, sürdürülebilir ve enerji tasarruflu binalara ihtiyaç var" dedi.

Konuşmaların ardından sektörde alanında uzman temsilcilerin katıldığı oturumlarla seminer devam etti.