Mantolama Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Her şeyden önce binanıza ait Enerji Kimlik Belgesini alın. (www.csb.gov.tr web sitesinden danışmanlık firması seçebilirsiniz.)

Binanızın Enerji Kimliğini çıkarttırdıktan sonra, Enerji Verimlilik Danışmanlık şirketinden bina enerji sınıfınızı yükseltmek için neler yapılması gerektiğini öğrenin. Bu bilgileri almadan mantolamada kullanılacak ısı yalıtım levhasının kalınlığını belirlemeyin.

Bina yüksekliğinize bağlı olarak cephenizde kullanılabilecek ısı yalıtım sistemini seçin.

Binanızın mantolamasını yapacak uygulama firması ile irtibata geçin. Daha önce mantolama uygulaması yapmış, referansı olan uygulamacı firmayı seçin.

ETAG 004 veya TS EN 13499 EPS’li mantolama sistemi belgesi olan paketi seçin.

Satın alacağınız mantolama paketini oluşturan ürünlerin her birinin TSE belgesini ve raporlarını üreticisinden isteyin. TSE Belgesi yanında ürünlerine ait CE beyanını da isteyin. Ambalajları üzerinde CE logosu olmayan yapı malzemelerini kullanmayın. Çünkü binanızda kullanılacak yapı malzemelerinin CE logolu olması şarttır.

Uygulama firmasının bina mantolamasında kullanacağı ısı yalıtım levhasını tipinin ve kalınlığının, Enerji Verimlilik Danışmanlık şirketinin önerdiği ürün tipi ve kalınlığı ile aynı olup olmadığını kontrol edin.

Binanızın yanına getirilen mantolama ürünlerinin sağlam, eksiksiz ve teklifte yazan markalarla aynı olup olmadığını kontrol edin.

Ambalajı yırtılmış, CE logosu olmayan ürünleri kullanmayın.

Ürün ve uygulama garantisi isteyin.