Mantolamanın Faydaları

Binalarımızın dış duvarlarından, cephesinden kaynaklı ısı kayıpları, binanın tüm ısı kayıp alanları içinde %40 pay ile en yüksek ısı kayıp alanlarından biridir. Bina duvarlarına dıştan, cepheden ısı yalıtım levhaları kaplanması ve son kat sıvalı olarak uygulanması neticesinde yapılan işleme mantolama denir.

Mantolama;

  • Bina duvarlarını ve cephesini yağmur, kar, dolu, fiziki etkenler gibi etkilere karşı koruyarak bina cephesinin, duvarlarının, duvarları içindeki donatının (demir,beton) korunmasını sağlayarak binanın ömrünü uzatır.

  • Mantolama sayesinde bina dış cephesi yağmur, kar gibi iklim şartlarından korunduğu için bina içinde su, nem ve rutubet, donatısında korozyon gibi problemleri olmaz ve bina içi hava kalitesi yükselir.

  • Binanın dış duvarları ve cephesinin ısı yalıtımını sağladığı için binanın yakıt giderleri düşer, enerjiden tasarruf sağlar. Aynı zamanda binanın ısıtma ve soğutma ihtiyacı nedeniyle kullandığı ısı enerjisininyarattığı CO2 karbondioksit) salınımını da azaltarak atmosfere daha az karbon salınmasını ve havanın daha az kirlenmesini sağlar.

  • Mantolamanın binanıza sağladığı fiziksel faydaların yanında, mantolama sayesinde bina cepheniz daha sağlam, daha estetik ve güzel bir görünüm kazanır.

AUSTROTHERM TÜRKİYE