"Milyonlarca Konutun Satışı Durabilir"

Enerji Verimliliği haftasında gerçekleşecek olan 6. Konut yöneticileri Mantolama Konferansı 14 Ocak 2017'de yapılacak. Enerji Verimliliği Yasası'nın getirdikleri ile "Mayıs 2017'den itibaren zorunlu olacak Enerji Kimlik Belgesi'nin ele alınacağı konferans öncesi bilgilendirilme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkan Yardımcı Ertuğrul Şen, Türkiye'de 22 milyon 500 bin konut olduğunu, ancak bunlardan 500 bin adetinin Enerji Kimlik Belgesi aldığını belirterek şunları söyledi: "10 yıldan beri uygulanacağı ifade edilen Enerji Kimlik Belgesi 2017 Mayıs'ta bütün binalarda uygulamaya giriyor. Bu tarihten sonra tapu devrinde konut alım satımı bu belgeye bağlanacak.

Gördüğümüz kadarıyla bir kararlılık da var, bu belgeyi alamayanın tapu devir işlemine izin verilmeyecek." Türkiye'deki konutların yüzde 22'sinde yalıtım yapıldığını aktaran Şen, "Bu önemli bir gelişme ancak hala 15 milyon yalıtımsız, bu da gidilecek yol olduğunu gösteriyor" dedi

90 bin konuta 250 milyon liralık fonlama yapıldı

Şeker Bank'ın verdiği yalıtım destek kredisiyle 6 yılda 90 bin konuta 250 milyon TL'lik fonlama yapıldığını aktaran Şen, "Yalıtımı teşvik amacıyla ilgili mal ve hizmetlerdeki KDV yüzde 1'e indirilebilir" önerisinde bulundu.

KAYNAK: Dünya Gazetesi