Pasif Ev standartını, Austrotherm Yeni EPS Isı Yalıtım Levhaları ile yakalamak mümkün!

Pasif Ev yapıları, içerisinde ikamet edenlerin konforunu çok az miktarda enerji ile ısınma ve soğutma yaparak sağlıyor. Yıllık ısıtma ihtiyacı 15 kWh/m²’yi geçmeyecek şekilde planlanan Pasif Ev’lerin amacı enerji kullanımını en aza indirgemektir. Kullanılan enerji miktarıyla, Türkiye’de bulunan günümüz standart binalarına oranla, ısıtma ve soğutmada % 90’lara varan oranda tasarruf etmek mümkün.

Pasif Ev 15 kWh/m² hedefine ulaşmak için yapının tasarım ve uygulama süresince dikkat edilmesi gereken birçok nokta ve izlenilmesi gereken tasarım ilkesi bulunuyor. Bunların en başında yüksek ısı yalıtımı uygulaması geliyor. Dış cephedeki ısı iletkenlik değeri metrekarede 0,10–0,15 kilowatt saat olmalı. Bu değerlere ulaşabilmenin ilk şartı ise binanın dış cephesine uygulanacak çok iyi bir ısı yalıtımı sisteminden geçiyor. Bina dış cephesinde yapılacak ısı yalıtımının ısı kayıplarını tamamen ortadan kaldıracak şekilde tasarlanması çok önemli. Pasif Ev standardına kolayca erişebilmek Austrotherm’in sunduğu yeni EPS Isı yalıtım ürünleri ile mümkün.

Üstün ısı yalıtım özelliklerine ve mantolamada aranan kalite performansına sahip  Austrotherm EPS ısı yalıtım levhaları  mevcut ve yeni binaların mantolamasıyla beraber, özellikle Düşük Enerjili Bina ve Pasif Evlerin dış cephe mantolama, çatı-teras ısı yalıtımı uygulamalarında güvenle kullanılır.