Austrotherm, Çek EPS üreticisi DCD IDEAL'i Satın Aldı

Austrotherm, Çek EPS üreticisi DCD IDEAL'i Satın Aldı.

Orta Doğu ve Avrupa’nın İklim koruyucu ısı yalıtımı alanında lider tedarikçi Austrotherm Group, başarılı bir kapanışla, Çek yalıtım üreticisi DCD IDEAL’i  %100 satın aldı. Taraflar, satın alma fiyatını açıklamama konusunda anlaştılar.

Austrotherm Grup Ceo'su Klaus Haberfellner başarıyla sonuçlanan satın alma ile ilgili ‘’DCD’nin satın alınmasıyla merkez ve orta Avrupa’da pazardaki son boşluğu kapatıyoruz ve Austrotherm’in pazardaki konumunu güçlendiriyoruz. DCD ve Austrotherm, faaliyet alanları açısından başarılı aile şirketleridir. Kurumsal kültürler çok iyi uyum sağlar. DCD'nin satın alınması, temel ürünlerimiz olan EPS ve XPS’e yatırım stratejimizi desteklemektedir. Müşterilerimiz için iklim dostu ürün yelpazemizi genişletme fırsatı bulduğumuz, Çek Cumhuriyeti'ndeki XPS müşterilerimize şimdi EPS ve beraberinde daha iyi bir hizmet sunacağımız için mutluyuz.’’ İfadelerini kullandı.

 

DCD IDEAL spol. s r.o. Hakkında

DCD İDEAL spol. s r.o. Slavětín ve Dynin'deki fabrikaları ile Çek Cumhuriyeti'ndeki inşaat sektörü için strafor yalıtım malzemelerinin önde gelen üreticilerinden biridir. Slavětín fabrikası 1974 yılında EPS üretimine başlamıştır ve Çek Cumhuriyeti’nde ısı yalıtımın öncülerindendir.

2013 yılında bir yönetim satın alımı gerçekleşti. % 50/50 ortak sahipler Jaroslav Dolina ve Martin Sedláček son yıllarda Dynín ve Slavětín fabrikalarında otomasyon ve kaynak tasarrufuna yatırım yaptı.

DCD’nin satın alınmasıyla merkez ve orta Avrupa’da pazardaki son boşluğu kapatıyoruz ve Austrotherm’in pazardaki konumunu güçlendiriyoruz.