Isı Yalıtımı: Tek Uygulamayla Hem Bütçeni Hem İklimi Koru!

Isı yalıtımı uygulaması iç mekanlarda istenmeyen hava akımlarının önüne geçerek yaz, kış sağlıklı ve konforlu yaşam alanları sağlar. Üstelik ısı yalıtımı ile sağlıklı ve konforlu iç mekanlara kavuşurken, enerjinizi verimli kullanarak hem bütçenizi hem de iklimi koruyabilirsiniz.

Isı yalıtımı yapılmayan binalarda, ısıtmak ve soğutmak için harcanan enerjinin büyük bir kısmı yalıtımsız veya kötü yalıtılmış çatı, temel, dış cephe ve pencereler nedeniyle kaybolmakta ve verimsiz kullanılmaktadır. Bu hem enerji için harcadığımız paranın büyük bir kısmının boşa gitmesi demek, hem de ısıtma ve soğutma için daha fazla fosil yakıt kullanımı ve bunun beraberinde de daha çok CO2 salınımı demek. Fosil yakıt kullanımı sırasında atmosfere salınan atık gazlar dünya sıcaklığının artmasına ve iklim değişikliğine neden olmaktadır.

Binalarımıza ısı yalıtım uygulaması yaptırarak enerji tüketimimizi %50 oranında azaltabilir, çevre kirliliğini ve küresel ısınmayı önleme konusunda katkı sağlayabilir, karbon ayak izimizi azaltabiliriz. Üstelik bütçemizi de daha verimli kullanabiliriz.