Isı Yalıtımı İle İlgili En Çok Yapılan 5 Hata

Isı Yalıtımı sayesinde enerjiyi verimli kullanabilir, çevremizin ve doğal kaynaklarımızın korunmasına katkı sağlayabiliriz. Elektrik ve doğalgaz faturalarımızı düşürürken, bütçemize de katkı sağlayabiliriz. Ancak bunun için ısı yalıtımının doğru uygulanması gerekiyor. Sizin için ısı yalıtımında en sık yapılan 5 hatayı derledik. İşte o hatalar!

 

1.Yanlış Ürün Seçimi

Isı yalıtımında standartlara uygun ürünlerin kullanılması büyük önem taşır. Aksi taktirde ısı yalıtımından beklediğimiz verimi almamız mümkün değildir. Bu nedenle doğru ısı yalıtım levhasını seçebilmek için ürünün TSE ve CE belgelerine ve özelliklerine dikkat etmek gerekmektedir.

2.Kalınlık Değeri

Mantolama uygulamalarında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise ısı yalıtım levhalarının kalınlığıdır. Isı yalıtım levhalarının kalınlığı binanın bulunduğu bölgenin iklimine, binanın dış cephe özelliklerine, konumuna göre belirlenmelidir. Yanlış uygulanan levha kalınlığı, ısı yalıtımının verimli olmasını engeller.

3.Hava Şartlarının Göz Ardı Edilmesi

Mantolama yaparken hava şartlarını da göz önünde bulundurmamız gerekir. Çok sıcak veya çok soğuk havalarda uygulamanın durdurulması gerekir.

4.Yüzey İncelemesi Yapılmaması

Isı yalıtımı uygulaması yapılmadan önce binaların uzmanlar tarafından incelenmesi gerekmektedir. Mantolama öncesinde yapılması gereken bir işlem olup olmadığı tespit edilmelidir. Bu inceleme ve tespitin yapılmadığı durumlarda ısı yalıtımı ile ilgili çeşitli sorunlarla karşılaşılabilmektedir.

5.Yanlış veya Eksik Uygulama

Isı yalıtımından beklenen sonucu alabilmek için doğru malzeme kadar, doğru uygulama da önemlidir. Isı yalıtım uygulaması uzman kişiler tarafından, doğru teknikler ile yapılmalıdır. Ancak bu sayede mantolamadan verim elde edilebilir.