Neden Isı Yalıtımı Yapılmalı?

Isı Yalıtımı İçin 5 Neden

Isı yalıtımı bir lüks değil bir ihtiyaç, aynı zamanda da bir tasarruftur. İşte ısı yalıtımı yaptırmak için 5 neden:

Enerji Tasarrufu

Isı yalıtım uygulaması yapılmamış bir bina temel, çatı ve cephesinden ısı kaybeder. Verimsiz kullanılan enerjinin faturası hem bütçemize, hem de doğaya zarar olarak yansır. Austrotherm ısı yalıtım levhaları ile enerjinizi verimli kullanarak yaklaşık %50 oranında enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Konforlu Yaşam

Binaların iç hava, ısı ve nem kalitesinin sağlığımız ve yaşam konforumuz üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Ülkemizdeki standartlara göre konforlu bir mekân için ortam sıcaklığı ile dış cephenin iç yüzey sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı en fazla 2-3 °C olmalıdır. İç yüzey sıcaklıklarının düşük olması durumunda, ısının ortam içinde soğuk yüzeylere doğru hareketi, istenmeyen hava akımları oluşturur. Bu hava akımları da özellikle yalıtımsız binalarda küf oluşumuna neden olabilmekte ve hastalıklara sebebiyet verebilmektedir. Isıl konforun sağlanmadığı ortamlar insan psikolojisi üzerinde de olumsuz etkilere sahiptir. Isı yalıtım uygulaması sayesinde sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarına sahip olabiliriz.

İklim Koruma   

Evlerimizde, içinde yaşadığımız ortamı ısıtmak için, kömür, doğalgaz gibi fosil yakıtları kullanıyoruz, bu yakıtların yanması sonucunda, havaya büyük miktarda karbondioksit (CO2) ve kükürtdioksit (SO2) gibi atık gaz salınmaktadır. Bu atık gazlar dünya sıcaklığının artmasına, iklim değişikliklerine, neden olmaktadır. Atmosferdeki sera gazı artışının yaklaşık %25’i binaları ısıtmak için harcanan yakıtlardan kaynaklanmaktadır. Isı yalıtımı sayesinde enerjimizi verimli kullanarak karbon salınımımızı azaltabilir ve iklimi ve çevreyi koruyabiliriz.

Bütçe tasarrufu  

Isı yalıtımı uygulaması ile enerjiniz boşa gitmez, ısıtma ve soğutma giderlerinizden yaklaşık %50 oranında tasarruf edebilirsiniz. Paranız cebinizde kalırken, size konforlu yaşam alanlarının tadını çıkarmak kalır.

Değerlenen yapılar 

Isı yalıtımı yapıda oluşabilecek nem, küflenme, donma, bozulma ve bina aksamının korozyona uğrayarak zayıflamasının önüne geçer, yapının korunmasına yardımcı olarak, binanın ömrünü uzatır. Bu da binaların değerini artırır.