Sağlıklı Yaşam Alanları İçin Isı Yalıtımı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, birçoğumuz evlerimizdeyiz. Virüsün yayılmasını engellemek için evlerimizden çalışıyor, zorunlu olmadıkça da dışarı çıkmıyoruz. Peki ya zamanımızın neredeyse tamamını geçirdiğimiz evlerimizde sağlıklı ve konforlu yaşayabilmek için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Binaların iç hava, ısı ve nem kalitesinin sağlığımız üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır.

Binaların iç ortamının sağlıklı olabilmesi için sık sık havalandırılması kadar, nefes alan, sağlıklı yapı malzemeleri ile inşa edilmesi de önemlidir. Bunun yanı sıra iç ortamlarda sağlıklı bir alan yaratabilmek için binalarımızın ısı yalıtımını yaptırmamız gerekmektedir.

Ülkemizdeki standartlara göre konforlu bir mekân için ortam sıcaklığı ile dış cephenin iç yüzey sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı en fazla 2-3 °C olmalıdır. İç yüzey sıcaklıklarının düşük olması durumunda, ısının ortam içinde soğuk yüzeylere doğru hareketi, istenmeyen hava akımları oluşturur. Bu hava akımları da özellikle yalıtımsız binalarda küf oluşumuna neden olabilmekte ve hastalıklara sebebiyet verebilmektedir.

Hastalıkların önüne geçebilmek, küf ve mikroorganizmaların ürümesini engelleyerek binalarımızın ömrünü uzatmak için binalarımızın ısı yalıtımını yaptırmamız gerekmektedir. Austrotherm EPS ısı yalıtım levhaları sayesinde doğru ısı yalıtımı ile daha konforlu bir yaşam alanı mümkün.