Austrotherm’den Avusturya’ya 20 Milyon Euro’luk Yatırım

Purbach'ta XPS üretim kapasitesinin genişletilmesi

Avusturya’lı ısı yalıtım uzmanı Austrotherm 2022 yılına 20 milyon Euro’luk bir yatırımla başlıyor: Purbach’taki üretim kapasitesi, ürünlerin uzun vadede mevcudiyetini, Avusturya’daki yerini korumak için genişletiliyor. Bölgede 20 ek istihdam yaratılacak.

 

Soldan sağa: Robert Novak (Genel Müdür Satış Austrotherm GmBH), Martin Horak (Purbach Belediye Başkanı), Sebastian Horvath (Tesis Müdürü Purbach), Heimo Pascher (Teknik Müdür Austrotherm Grup), Harald Neumayer (Başkan Yardımcısı) Wolfgang Trenk (Yetkili Memur Mandelbauer Bau GmbH) Fotoğraf: Austrotherm

Orta ve Doğu Avrupa’da iklim koruyucu ısı yalıtımının lider tedarikçisi ve Avusturya’nın tek XPS üreticisi Austrotherm 2022 yılına büyük bir proje ile başlıyor. Isı yalıtımın öncüsü Purbach/Neusiedlersee’deki üretim kapasitelerinin genişletilmesi için 20 milyon Euro yatırım yapıyor. Bununla birlikte yalnızca 20 kişiye ek tam zamanlı istihdam sağlamakla kalmayacak, bu yatırım projesi ayrıca küçük ve orta ölçekli işletmeler ile de ilgili. Uzun vadede 130 çalışan güvence altına alındı. Servis, teslimat kabiliyeti ve ürün kalitesi sürdürülebilir olarak geliştirilecek. 2022 sonbaharı için şimdiden devreye almak üzere planlandı.

"İklim koruyucu XPS yalıtım malzemelerine olan talep hızla artıyor ve AB'nin 'Yeşil Anlaşması' ile büyümeye de devam edecek. Bu nedenle XPS üretim kapasitelerimizi bu yıl Purbach'ta artırıyoruz" şeklinde konuşan Austrotherm Grup Ceo’su Klaus Haberfellner sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Avusturyalı bir aile şirketi olan Austrotherm bölgede iyi bir partner olmaya çok önem veriyor. İç istihdam yaratmanın yanı sıra UNESCO dünya mirası listesine giren Neusiedler ve çevresinde konumumuzun mümkün olan en iyi entegrasyonunu sağlamak bizim için özellikle önemlidir. Politikacılar, yetkililer, uzmanlar ve Dünya Mirası Derneği Neusiedlersee arasında yapıcı iş birliği sayesinde sağlandı.’’

Yenilikçi üretim teknolojisine sürdürülebilir yatırım

Zeminden cepheye ve çatıya kadar yeni üretim alanında yüksek verimli Austrotherm ısı yalıtım levhaları kullanılmaktadır. Yerden ısıtma, üretim tesislerinden gelen atık ısı ile desteklenir ve bu sayede enerji tasarrufu sağlar. Alanın çatısı kısmen yeşil çatı olarak, kısmen de fotovoltaik sistemle sürdürülebilir enerji üretimi için kullanılır.

160 metre uzunluğundaki yeni üretim salonu, UNESCO Dünya Mirası Neusiedlersee'ye mümkün olan en iyi şekilde entegre edilecek şekilde tasarlanmıştır. Fotoğraf: Austrotherm

Austrotherm Grubu Teknik Genel Müdürü Dr. Heimo Pascher ise “Austrotherm, Avusturya'daki tek XPS yalıtım malzemesi üreticisidir. Bu daha kısa mesafeleri garanti eder ve iklim korumasına katkıda bulunur. Ayrıca Purbach'ta şu anda Avrupa'da benzersiz olan ekstrüder teknolojisine de yatırım yapıyoruz." Şeklinde konuştu.

UNESCO Dünya Mirası Alanı "Neusiedlersee" ile entegrasyon için tasarım konsepti

160 metre uzunluğundaki yeni üretim salonu, UNESCO Dünya Mirası Neusiedlersee'ye mümkün olan en iyi şekilde entegre edilecek şekilde tasarlanmıştır.

Ayrıca çalıların dikileceği yeni bir yeşil alan oluşturulacak. Sadece tasarım önlemleri için yaklaşık 700.000 Euro bütçe ayrıldı.