Austrotherm Sürdürülebilir ‘’Yeşil Bina’’ Teknolojisine Yatırım Yapıyor

Avrupa’nın yalıtım devi Austrotherm, 2020 yılında Corona’ya rağmen, Avusturya'daki üretim tesisleri için 10 milyon Euro'luk bir geleceğe uyum programı başlattı. Pinkafeld’de bir eğitim merkezi, atölye ve e-dolum istasyonunun bulunacağı PlusEnergie (ArtıEnerji) ofis binaları inşa ediliyor. Tüm süreçlerin dijitalleşme ile daha verimli hale getirileceği projede CO2 emisyonlarının büyük ölçüde azaltılması ve iklimin korunması, bölgesel inşaat endüstrisinin yeniden canlandırılması hedefleniyor.

Waldegg / Pinkafeld (14.12.2020) Orta ve Doğu Avrupa'da iklim koruyucu ısı yalıtımının lider tedarikçisi olan Austrotherm, 10 milyon Euro'luk yatırım atağının bir parçası olarak bir sonraki adımı atıyor: Kasım ayında, Pinkafeld’de, 2021 yazında faaliyete geçtiğinde işletme için gerekenden daha fazla enerji üretecek olan artı enerjili bir ofis binasının inşaatına başlandı. Bu, zeminden cepheye ve çatıya kadar kullanılan yüksek verimli Austrotherm yalıtım malzemeleri, ısıtma soğutma tavanı olan bir hava-su ısı pompası ve bir fotovoltaik sistem ile sağlanacak. Fazla elektrik, tesiste enerji verimli ısı yalıtım levhası üretimi, servis ve ziyaretçi araçlarının yakıt ikmali için kullanılıyor. Pinkafeld'de erişim ve yeni ulaşım sistemine sahip yeni bina için toplam 3 milyon euro yatırım yapılacak. “Artı enerjili ofis binasının inşasıyla, bugün bir ofis kompleksi inşa ederken teknolojik olarak neyin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz. Yani, sadece enerji ve CO2 tasarrufu sağlamak için değil, aynı zamanda fazla elektrik üretmek için de deneyimlemek istiyoruz. Yüksek verimli ve sürdürülebilir şekilde üretilen yalıtım malzemelerimizle bunun temelini sağlıyoruz. Austrotherm Group CEO’su Klaus Haberfellner, bu nedenle taklit etme konusunda teşvik etmeyi amaçlayan bir iklim koruma projesi yaratıyoruz” diyor. "Purbach'ta olduğu gibi, olumlu bir yan etki olarak, yatırım hacminin tamamı bölgesel inşaat endüstrisine fayda sağlıyor."

Artı Enerjili Ofis Binaları

Pinkafeld lokasyonunda, en düşük enerji standardına (ısıtma gereksinimi: 19,88 kWh / m2a) göre artı enerjili bir ofis binasının inşası için Kasım ayından bu yana çalışmalar devam etmektedir. Modern tuğla bina 30 işyeri için tasarlanmıştır; tamamlandıktan sonra 22 çalışan yeni ofis alanına taşınacak. Kabul alanına ek olarak, 80 kişiye kadar daha ileri eğitim ve pratik eğitim için kullanılabilecek bir eğitim merkezi inşa edilecek - tamamen engelsiz.

Aynı bina kompleksinde, yaklaşık 1000 m2 üzerine bakım çalışmaları için bir atölye inşa edilmektedir. Hem Austrotherm şirket araçları hem de ziyaretçiler için şarj altyapısı olarak kullanılabilecek otoparka 4 adet e-dolum istasyonu kurulacak. Artı enerjili ofis binası, yaklaşık 1.500 m2 toplam kullanım alanına sahiptir. Artı enerjili ofis binasında son derece verimli Austrotherm yalıtım malzemeleri kullanılır: döşeme plakasının altında, 40 cm yalıtım kalınlığına sahip yüksek basınca dayanıklı Austrotherm XPS TOP 70, maksimum enerji tasarrufu sağlar. Cephe, 30 cm Austrotherm Resolution ve Austrotherm cephe profilleri (tarak cephe, mimari eleman) ile donatılacaktır.

Baza alanının optimum yalıtımı için 26 cm kalınlığında Austrotherm XPS Premium P, Austrotherm baza koruma plakası ile birlikte kullanılır. Austrotherm Premium eğimli çatı (44 cm Austrotherm Çözünürlük düz çatı ve 8 cm Austrotherm EPS W30 eğimli çatı PLUS) yenilikçi bir çözümdür.

Austrotherm korkuluk elemanı da kullanılır. Bu, geleneksel korkuluk konstrüksiyonuna yeni, uygun maliyetli bir alternatiftir. Daha önce pahalı beton kalıp ve ek yalıtım elemanlarının gerekli olduğu yerlerde, yeni, ısı yalıtımlı hepsi bir arada prefabrik eleman artık hem zamandan hem de paradan tasarruf ederek kullanılabilir.

Pinkafeld fabrikasında iç süreçleri daha verimli ve hızlı hale getirmek için dijitalleştirme ve otomasyon projeleri de uygulanıyor. Örneğin sürücüsüz taşıma sistemi, EPS bloklarının daha verimli taşınmasını sağlar ve nakliye hasarını önleyerek daha yüksek kalite sunar.

Fabrika trafiğini optimize etmek için, Pinkafeld lokasyonundaki kamyon trafiği gelecekte tek yönlü bir sistemle yönetilecektir. Bu, sakinler için gürültü seviyesini azaltır ve daha fazla iş güvenliği sağlar.

Enerji artı ofis binasında yer alan şirketler

  • Planlama: Bmst. Horst Tschürtz, Eisenstadt
  • İnşaat şirketi: Mandlbauer Bau GmbH, Bad Gleichenberg
  • Bina teknolojisi planlaması: Ernst Haustechnik GesmbH. & Co KG, Olbendorf
  • Bina teknolojisi: GETEC Gebäudetechnik GmbH, Pinkafeld
  • Elektrik mühendisliği: Windisch Elektro Technik GmbH, Kirchberg an der Raab
  • Su Yalıtımı: Hirschbeck & Plank GmbH, Litzelsdorf

Austrotherm Hakkında

Austrotherm Group, 2019 mali yılında "351 milyon" satış gerçekleştirdi ve 31 Aralık 2019 itibarıyla toplam 1.100 kişiye istihdam sağladı. Avusturya'da bir aile şirketi olan Austrotherm Group, şu anda 11 ülkede yalıtım malzemeleri için toplam 23 üretim noktasına sahiptir. Wopfing'deki genel merkeze ek olarak ve Pinkafeld ve Purbach'taki fabrikalarda yalıtım öncülerinin Almanya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan ve Türkiye'de şirketleri bulunmaktadır.