Corona’ya rağmen: Austrotherm’den 10 Milyon Euro’luk yatırım Atağı!

Avrupa’nın yalıtım devi Austrotherm sonbahara büyük bir yatırım hamlesi ile merhaba diyor. Austrotherm, yeni binalar ve ofisler inşa ediyor. Tüm süreçler dijitalleşme ile daha verimli hale getiriliyor. Bu yenilikler ile birlikte, CO2 emisyonunun büyük ölçüde azaltılması ve bölgesel inşaat endüstrisinin yeniden canlandırılması yoluyla iklimin korunması gibi hedefler de bulunuyor.

Orta ve Doğu Avrupa'da iklim koruyucu ısı yalıtımı alanında lider tedarikçi olan Austrotherm, bir yatırım hamlesi başlatıyor: Corona'ya rağmen, bu yıl Avusturya’nın Burgenland eyaletinde yer alan iki üretim tesisi Pinkafeld ve Purbach'a toplam 10 milyon Euro yatırım yapılacak.

Bu günlerde, Purbach'taki Avusturya'nın tek XPS yalıtım malzemeleri üretim tesisinde bitmiş ürünler için yeni depoların, yeni bir depo ofisinin ve sosyal odaların inşası için temel atma töreniyle başlangıç ​​yapıldı.

Austrotherm Group Genel Müdürü Klaus Haberfellner büyük yatırımla ilgili: “Corona'nın tüm olumsuzluklarına rağmen, Burgenland'daki iki lokasyonumuzu geleceğe uygun hale getirecek bir yatırım programı başlattık. Verimliliği ve iş güvenliğini artırmak ve aynı zamanda kendi karbon ayak izimizi daha da azaltmak için altyapının modernizasyonu ve lokasyonlardaki süreçlerin optimizasyonu için yatırım yapıyoruz. Olumlu bir yan etki olarak, yatırım hacminin büyük bir kısmı bölgesel inşaat endüstrisine fayda sağlıyor,” ifadelerini kullandı.

Detaylı Geleceğe Uyum Programı

Purbach lokasyonunda toplam 3.600 m2'lik mamul depoları ile çalışanlar ve kamyon şoförleri için dinlenme ve bekleme odaları gibi sosyal odaları olan yeni bir depo ofisi inşa ediliyor. Yeni bina, Fraunhofer Enstitüsü'ndeki lojistik uzmanları tarafından geliştirilen bütünsel bir iş trafiği konseptine entegre edildi. Yükleme bölgesinin optimizasyonu ve yeniden düzenlenmesi, kamyonetlerin fabrika tesislerindeki mesafelerini % 70 oranında azaltır. Bu, yılda yaklaşık 14.000 km'lik bir mesafeye karşılık gelir ve buna göre CO2 emisyonlarını ve gürültü seviyelerini azaltır. Sahadaki XPS yalıtım levhalarının geri dönüşümünü daha da yaygınlaştırabilmek için üretim tesislerine de yatırımlar yapılıyor.

Pinkafeld sahasında, bir resepsiyon alanı, eğitim merkezi ve atölye içeren yeni bir ofis binasının inşası için hazırlıklar halihazırda devam etmekte olup, bu aynı zamanda ofis binaları için sürdürülebilir inşaatın gelecekte nasıl uygulanması gerektiğini göstermeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, şirket içi yönetim süreçlerini daha verimli ve daha hızlı hale getirmek için çok sayıda dijitalleştirme ve otomasyon projesi uygulanmaktadır.

Austrotherm Hakkında

Austrotherm Group, 2019 mali yılında 351 milyon € satış gerçekleştirdi ve 31 Aralık 2019 itibarıyla toplam 1.100 çalışan istihdam edildi. Avusturya'da bir aile şirketi olan Austrotherm Group, şu anda 11 ülkede yalıtım malzemeleri için toplam 22 üretim tesisine sahiptir. Wopfing'deki merkez ile Pinkafeld ve Purbach'daki fabrikaların yanı sıra yalıtım öncüsü Almanya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan ve Türkiye'deki merkezler tarafından temsil edilmektedir.

Austrotherm Group, 31 Aralık 2019 itibarıyla 6,300 çalışanıyla 1,88 milyar € satış gerçekleştiren Schmid Industrieholding'in bir parçasıdır.