Pandemi Sürecinde Austrotherm

 

Austrotherm Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolga Celayer, pandemi sürecinde Austrotherm’de alınan önlemlerden, normalleşme süreci ve sonrası dönemden bahsetti.

 ‘’Kurduğumuz hızlı ve etkili iletişim, çalışan güvenliğini ön planda tutmamız ve dijital dünyaya ayak uydurmamız sayesinde pandemi sürecinde sorun yaşamadık.’’

 Pandemi sürecinde Austrotherm Türkiye olarak ne gibi önlemler aldınız?

Austrotherm olarak, pandemi süresince önce çalışan güvenliği düşüncesi ile hareket ettik, çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla gerekli tüm önlemleri   fazlasıyla aldık. Sadece Türkiye organizasyonumuzda değil, Avrupa’da 11 ülkede bulunan bütün tesislerimizde aynı hassasiyetle önlemler alındı.

Burada yönetim ekibimizin tüm olası senaryolara hazır halde olması ve hızlı aksiyon alabilme yetisi sayesinde ne mutlu ki bu süreçte şu ana kadar sıkıntı yaşamadık. Burada en önemli konunun hızlı, doğru ve anlaşılır iletişimden geçtiğine inanıyorum.

Bu süreçte bize düşen sorumluluğu yerine getirmek üzere, çalışanlarımızın büyük bir kısmını evden çalışma modeline geçirdik. Gerekli bölümler için ise çalışma ortamlarında maske ve eldiven kullanımı, sosyal mesafe kuralı ve girişlerde ateş ölçümü, servislerde sayı düşürme gibi uygulamaları hayata geçirdik ve aldığımız önlemlerin sağlıklı bir şekilde uygulanmasına azami özen göstermeye devam ediyoruz. Bu süreçte müşterilerimizin mağduriyet yaşamaması adına sevkiyatlarımıza hız kesmeden devam ettik.

Austrotherm olarak dijital anlamda güçlü bir yapıya sahip olmamız bu süreci iyi yönetebilmemize imkan tanıdı.

Normalleşme sürecine geçişi nasıl planladınız? Çalışan sağlığı için ne gibi önlemler aldınız?

Bu süreçte Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri çok yakından takip ettik ve ilgili kamu kuruluşlarının tüm tavsiyelerini dikkate alarak normalleşme sürecine geçişi kademeli olarak sağladık. Pandemi halen bitmiş değil, mevcut tehlike %100 geçene kadar aynı hassasiyette devam etme kararlılığındayız.  Avusturya merkezli firmamız tüm birimlerinde önce çalışan sağlığı mantalitesiyle hareket ederek sektör için de bir örnek teşkil ettiğimizi düşünüyoruz.

Normalleşme dönemi ve salgın sonrası döneme dair öngörüleriniz nelerdir?

Haziran ayı itibariyle sosyal hayata ve iktisadi faaliyetlere geri dönüşle birlikte sektörün hareketliliği başladı. İnşaat sektöründeki bu toparlanma inşaat malzemeleri sektörünü de pozitif etkilemekte. Kamu tarafından açıklanan kredi paketlerinin de yarattığı olumlu hava halihazırda devam eden işleri hızlandırdı, bu havanın yeni işlerin açılması için de devamını umut ediyoruz. Konut kredi kampanyalarının sürekliliği mevcut stoğun erimesini ve yeni inşaatlara başlanmasını hızlandıracaktır diye öngörüyoruz.