Mantolama Yaşam Kalitenizi Nasıl Artırır?

Binanıza mantolama yaptırarak, enerjiden tasarruf edebilir, enerji giderlerinizi düşürebilirsiniz. Peki ama aynı zamanda yaşam kalitenizi de artırabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte mantolama ve yaşam kalitesi arasındaki ilişki!

Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz iç mekanların ısı ve nem kalitesi, sağlığımız ve yaşam kalitemiz üzerinde direkt bir etkiye sahiptir.

Konforlu bir yaşam için ideal iç ortam sıcaklığı 20-22 derecelerdedir, ortamın bağıl nemi ise yüzde 50 civarında olmalıdır. Kışın dış ortam sıcaklıklarının düşük olması, yazın ise dış ortam sıcaklığının yüksek seyretmesi yapılarda istenmeyen enerji kazanç veya kayıplarına neden olur. Bu istenmeyen hava akımları istenmeyen mikroorganizmaların üremesi için uygun zemini hazırlarken, nemli ve küflü ortamlarda solunan hava birçok üst solunum yolu rahatsızlığını tetikleyebilmektedir. Özellikle alerji, astım gibi rahatsızlıklar bu gibi sağlıksız ortamlara maruz kalınması neticesinde daha sık görülebilmektedir.

Üstelik konforsuz yaşam alanları sadece bedensel sağlığımızı etkilemekle kalmaz, psikolojimiz üzerinde de olumsuz etkiye neden olur. Bu da yaşam kalitemizi ve ilişkilerimizi, çalışma performansımızı düşürebilmektedir.

Tüm bu olumsuz etkilerin önüne geçmek, sağlıklı yaşam alanlarına sahip olabilmek ve yaşam kalitenizi artırmak için binalarınıza mantolama yaptırın. Mantolama ile konforlu ve sağlıklı yaşam alanlarına kavuşmakla kalmaz aynı zamanda ısıtma ve soğutma amaçlı kullandığınız enerjiden tasarruf edebilir ve bu sayede çok daha az fatura ödersiniz.