Austrotherm EPS ısı yalıtım levhaları ile dört mevsim konfor!

Isı yalıtımı ülkemizde sıklıkla sadece soğuğa karşı alınan bir önlem gibi görülebilmektedir. Oysa ısı yalıtımı iç mekanlarda dört mevsim ısıl konforun sağlanması açısından son derece önemlidir.

Binaların iç hava, ısı ve nem kalitesinin sağlığımız ve yaşam konforumuz üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Ülkemizdeki standartlara göre konforlu bir mekân için ortam sıcaklığı ile dış cephenin iç yüzey sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı en fazla 2-3 °C olmalıdır. İç yüzey sıcaklıklarının düşük olması durumunda, ısının ortam içinde soğuk yüzeylere doğru hareketi, istenmeyen hava akımları oluşturur. Bu hava akımları da özellikle yalıtımsız binalarda küf oluşumuna neden olabilmekte ve hastalıklara sebebiyet verebilmektedir. Isıl konforun sağlanmadığı ortamlar insan psikolojisi üzerinde de olumsuz etkilere sahiptir. Bu da yaşam kalitemizi ve ilişkilerimizi, çalışma performansımızı etkilemektedir. Isı yalıtım uygulaması sayesinde sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarına sahip olabiliriz.

Üstelik ısı yalıtımının yalnızca insan sağlığı üzerinde değil, bina sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır. Isı yalıtımı yapıda oluşabilecek nem, küf, donma, bozulma ve bina aksamının korozyona uğrayarak zayıflamasının önüne geçerek, yapının korunmasına yardımcı olur ve binanın ömrünü uzatır.

İç mekanlarda dört mevsim konforlu ve sağlıklı bir yaşam için ısı yalıtımı en doğru çözümdür. Üstelik Austrotherm ısı yalıtım levhaları ile enerjinizi verimli kullanarak yaklaşık %50 oranında enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Böylece paranız da cebinizde kalır.