Saha Koçluğu İle Başarı Kaçınılmaz

Austrotherm Türkiye İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Departmanı, Austrotherm Türkiye’nin çözüm ortağı olduğu mega projelere CE ve TSE belgeli ürün tedariğinin yanı sıra mühendislik tasarımı ve saha koçluğu desteği de sağlıyor.

Austrotherm Türkiye İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Yöneticisi Dr.Emre Akınay, ‘’Türkiye’nin ilk EPS blok yol dolgusu uygulamasını, İstanbul Çevre Yolu Uzunçayır çıkışının Harem yönü trafiğinin bir kısmının Acıbadem Mahallesine yönlendirilmesi projesini, İstanbul Acıbadem’de gerçekleştirdik.

İlk istinat duvarı EPS blok geri dolgu uygulamasını ise YSS Köprüsü bağlantı yolları çalışmaları kapsamında bir kazıklı iksa yapısının başlık kirişi üzerine yol dolgusu inşa edilmesi üzerine İbn Haldun Üniversitesi’nde İstanbul Kayaşehir’de tamamladık. Her iki projede de, uygulama sırasında yüklenici firma taşeronlarına Austrotherm Türkiye olarak saha koçluğu hizmeti vererek projelerin başarı ile hayata geçmesini sağlamış olduk. Projelerde yüklenici firmaların izni doğrultusunda Austrotherm Türkiye tarafından finanse edilen kapsamlı entrumantasyon programları uygulandı’’ dedi.

Austrotherm Türkiye İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Departmanı kurulan ölçüm istasyonlarından periyodik olarak hey ay okumalar alarak uygulama performanslarının değerlendirildiği belirten Dr. Akınay, saha ölçümleri ile zenginleşen proje deneyimi bir taraftan Türkiye’de EPS teknolojisinin içselleştirmesine, diğer taraftan ise üretilen yayınlar ile akademik kamuoyunda farkındalığın oluşmasına olanak sağlandığına dikkat çekti.