Austrotherm’den Polonya’ya 3. Fabrika Yatırımı

3. EPS ısı yalıtım tesisi Grodków'da faaliyete geçti

Fotoğraf: 3. Austrotherm EPS yalıtım tesisi Grodków / Polonya'da faaliyete geçti.

Wopfing/Waldegg/Grodków (13. Nisan 2021) – Orta ve Doğu Avrupa'da iklim koruyucu ısı yalıtımının lider tedarikçisi Austrotherm, kısa süre önce Grodków'da son teknoloji bir EPS yalıtım malzemesi fabrikasını faaliyete geçirdi.

5,5 milyon Euro yatırımla hayata geçirilen fabrika Polonya'nın güneybatısındaki Opole eyaletinde ilk olarak 15 kişiye istihdam sağlayacak. Uzun vadede ise 50 kişiye kadar istihdam sağlaması öngörülüyor. Grodków, Oświęcim ve Skierniewice'ye ek olarak, şu anda Polonya'da yüksek kaliteli, enerji tasarrufu sağlayan EPS ısı yalıtım levhası üretimi yapılan üçüncü Austrotherm üretim tesisidir.

“Corona'nın tüm olumsuzluklarına rağmen artık Grodków'da tam operasyona başlayabildiğimiz için özellikle gurur duyuyoruz. Yüksek kaliteli EPS yalıtım panellerimize olan talep, Polonya'da yıllardır istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Bunun nedeni, bir yandan artan enerji fiyatları, diğer yandan 2019'da başlatılan ve sübvansiyonlarla termal yenileme ile özel haneleri destekleyen duman kontrol programıdır. İyi yalıtılmış binalar aynı zamanda ince toz kirliliğini de azaltıyor.‘‘ ifadesini kullanan Austrotherm Group CEO’su Klaus Haberfellner, sözlerine "Yeni tesis sayesinde, müşterilerimize hızlı bir şekilde tedarik sağlayabilmek için kapasite açısından optimum konumdayız." şeklinde devam etti.

Austrotherm Group, ilk EPS yalıtım tesisini 1993 yılında Oświęcim'de ve ikincisini de 1999'da Skierniewice'de açarak Polonya'daki yalıtım öncülerinden biri haline getirdi. Grodków'daki yeni lokasyon dahil, Austrotherm şu anda Polonya'da 145 kişiyi istihdam ediyor.

Austrotherm Hakkında

Austrotherm Group, 2020 mali yılında 343 milyon € satış gerçekleştirdi ve 31 Aralık 2020 itibariyle 1.100 çalışanı istihdam ediyor. Avusturya'da bir aile şirketi olan Austrotherm Group, şu anda 11 ülkede yalıtım malzemeleri için toplam 23 üretim tesisine sahiptir. Wopfing'deki genel merkez ile Pinkafeld ve Purbach'taki fabrikaların yanı sıra yalıtım öncüsünün Bosna-Hersek, Bulgaristan, Almanya, Hırvatistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Macaristan ve Türkiye'de şirketleri bulunmaktadır. Austrotherm Grup bir Schmid Industrieholding kuruluşudur.

Fotoğraf: Austrotherm Group CEO’su, Mag. Klaus Haberfellner, Polonya'daki 3. EPS yalıtım tesisinden memnun.