Schmid Industrie Holding ortaklarından Peter Schmid Türkiye Yatırımlarını İnceledi

 

 Isı yalıtımı konusundaki 65 yıllık bilgi ve tecrübesini Türkiye pazarına sunan Austrotherm’in bağlı olduğu Schmid Industrie Holding’in ortaklarından Peter Schmid, Türkiye’deki yatırımlarını yerinde inceledi. Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Selçuk Vanlı, grubun en önem verdiği ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini belirterek, Peter Schmid’in Türkiye ziyaretinin bunun önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Isı yalıtımı sektöründe Avrupa’nın öncü kuruluşlarından biri olan Austrotherm’in bağlı olduğu Schmid Industrie Holding’in ortaklarından Peter Schmid, Türkiye’deki yatırımlarını yerinde inceledi. İlk olarak Austrotherm Türkiye’nin 5 milyon TL yatırım ile 2018 yılında Ankara da açtığı yeni EPS fabrikasını gezen Schmid, yeni teknolojik üretim sistemini yakından inceleme fırsatı buldu. Sayın Peter Schmid Türkiye programına, Austrotherm geoBLOCK® ürünü kullanılan  Kayseri’deki Türkiye’nin en büyük otoyol zemin dolgu projesini de ekledi.  Schmid, yapımına başlanan projeyi Kayseri’ye giderek yerinde inceledi.

Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Selçuk Vanlı,  grubun en önem verdiği ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini belirterek Schmid Industrie Holding’in ortaklarından Peter Schmid’in Türkiye ziyareti bunun önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Ankara fabrikası ile toplam kapasitelerini artırdığını belirten Vanlı, “Tüm Türkiye’ye yenilikçi ve kalite odaklı ürünlerimizi çok daha hızlı sunacağız. 10 yıldır Türkiye’de hali hazırda Kocaeli-Dilovası ve Manisa-Turgutlu‘daki fabrikalarından Marmara, Ege ve Antalya bölgelerine, Diyarbakır ve Kayseri’deki üretim tesislerinden İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine, Trabzon’daki üretim tesisimizden Karadeniz bölgesine hizmet veriyoruz” dedi.

1953 yılından beri Austrotherm’in EPS konusundaki bilgi ve tecrübesini Türkiye ısı yalıtım pazarına sunduğunu ifade eden Selçuk Vanlı, “2019 yılı için de hedefimiz yeni ürünlerimizle, yeni uygulamalarımızla sektördeki pazar payımızı artırmak, piyasaya yön veren kuruluş olarak hem ülkemize, hem de sektörümüze katma değer sağlamayı sürdürmektir” diye konuştu. Austrotherm’ın Avrupa genelinde toplam 11 ülkede 22 üretim tesisi bulunuyor.