Yapılarda Austrotherm’den EPS ile Alternatif Çözümler

Austrotherm 65 yıllık deneyimi ile genleştirilmiş polistiren (EPS) üretiminde uzmanlaşmış ve 11 ülkede 19 üretim tesisi ile merkez ve Doğu Avrupa’da alanında lider konumuna gelmiş bir firmadır. Austrotherm Türkiye bu köklü deneyimi de arkasına alarak Austrotherm uzmanlığını ve kalitesini ısı yalıtımı dışındaki alanlara da taşımayı amaçlamış ve konusunda uzman teknik personellerin yer aldığı İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Departmanı’nı hayata geçirmiştir.

İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Departmanı yaşamsal alanlar olarak servis veren binalarda deprem yüklerine karşı yalıtım, döşeme yüklerinin azaltılması ve boşluk doldurma/düzey yükseltme uygulamaları için kamudan ve özel sektörden potansiyel kullanıcılar ile birebir temasa geçerek Austrotherm geoBLOCK® uygulamalarının avantajları ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedef olarak belirlemiştir.

Austrotherm geoBLOCK® uygulamalarının kullanıcıya sağlayacağı avantajlar nedir? Ülkemiz için deprem alışılması gereken ve kaçınılmaz bir gerçektir. Binaların Austrotherm geoBLOCK® uygulaması deprem yüklerine karşı yalıtılması olası bir depremde binaların bu yüklerden minimum düzeyde etkilenmesini sağlayacaktır. Teras çatılar ve zemin altı otoparklar gibi yapılar üzerinde gerçekleştirilecek düzey yükseltme veya yeşil çatı projeleri için Austrotherm geoBLOCK® uygulamaları hem hızlı ve hem de statik olarak güvenliği yüksek çözümler sunacaktır.

Austrotherm geoBLOCK® CE belgelidir ve TS EN 14933 standardına uygun olarak üretilmiştir. Bununla birlikte, periyodik olarak gerçekleştirilen deneyler ile blok homojenitesi kontrol edilmekte ve üretilen bloğun her noktasında standardın şart koştuğu mühendislik özelliklerine sahip olduğu kanıtlanmaktadır. Austrotherm geoBLOCK® uluslararası standartlara göre üretilmiş ve bütün kalite kontrol testlerinden geçmiş Austrotherm geoBLOCK® ürünlerini sunmakla yetinmemektedir. Proje tasarımı ve uygulama süreçlerinde de yalnız değilsiniz! İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Departmanımız kullanıcılarımıza projelerinin tasarlanması aşamasında teknik destek ve saha uygulaması aşamasında yerinde imalat desteği sunar.

Türkiye’de şu anda Dilovası-Kocaeli, Turgutlu- Manisa, İncesu-Kayseri, Polatlı-Ankara ve Yenişehir-Diyarbakır olmak üzere beş ayrı lokasyonda üretim tesisi bulunan Austrotherm Türkiye, İnşaat Mühendisliği projeleri için gerekli nitelikte ve nicelikte Austrotherm geoBLOCK® ürünlerini üretecek alt yapıya ve bu proje sahasına zamanında teslimi sağlayacak lojistik ağına sahiptir.

AUSTROTHERM TÜRKİYE