Mantolama ile Binanızı, Cebinizi ve Sağlığınızı Koruyun!

Sağlığınızı, binalarınızı ve bütçenizi korumanın yolu ısı yalıtımından geçiyor. Zamanımızın büyük bir kısmını iç mekanlarda geçiriyoruz. İdeal ısıl konforu sağlayabilmek adına kışın binalarımızı ısıtmak, yazın ise soğutmak için çok fazla enerji harcıyor bunun sonucunda da yüksek faturalar ile karşı karşıya kalıyoruz. Peki yalıtımsız binaların sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerinin ne kadar farkındayız?

Ülkemizdeki standartlara göre konforlu bir mekân için ortam sıcaklığı ile dış cephenin iç yüzey sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı en fazla 2-3 °C olmalıdır. İç yüzey sıcaklıklarının düşük olması durumunda, ısının ortam içinde soğuk yüzeylere doğru hareketi, istenmeyen hava akımları oluşturur. Bu hava akımları da özellikle yalıtımsız binalarda küf oluşumuna neden olabilmekte ve birtakım hastalıklara sebebiyet verebilmektedir. Ayrıca ideal ısıl konforun sağlanmadığı ortamlarda, yaşamak veya çalışmak psikolojimiz üzerinde de olumsuz etkiye neden olmakta ve verimliliği düşürebilmektedir.

İdeal olmayan bu ısı geçişleri sadece bizim üzerimizde olumsuz bir etkiye sahip değil, aynı zamanda yapıda oluşabilecek nem, küflenme, donma, bozulma gibi olumsuzluklar bina aksamının korozyona uğrayarak zayıflamasına neden olmakta ve binanın ömrünü kısaltmaktadır. Isı yalıtım uygulaması yapılmamış binaların değeri de ısı yalıtım uygulanmış binalara göre daha düşük olmaktadır.

Austrotherm EPS ısı yalıtım levhaları sayesinde doğru ısı yalıtımı ile tek bir adımla birçok alanda fayda sağlayabilirsiniz.