geoBLOCK®’larla İtfaiye Yolu İnşası

Manisa/Turgutlu’da bulunan bir fabrikanın arka cephesinde itfaiye araçlarının geçişini sağlamak amacıyla yapılan yol inşaatında Austrotherm geoBLOCK® EPS hafif dolgu ürünü kullanıldı.

Yol inşasının yapıldığı arazi, şevli olup bir dayanma yapısının geri dolgusunu oluşturmaktadır. Eğer geleneksel dolgu malzemeleri ile bir imalat yapılsaydı öncelikle arazinin şevli kısımlarının tamamen hafredilip sonrasında mevcut dayanma yapısının güçlendirilmesi ya da yıkılıp yerine daha büyük kesitli bir dayanma yapısının inşa edilmesi gerekecekti. Bu da zaman ve maliyet açısından oldukça büyük bir kayba neden olacaktı.

Austrotherm geoBLOCK® EPS hafif dolgu ürünü sayesinde hem hızlı bir imalat gerçekleştirildi hem de dayanma yapısında bir güçlendirme ya da yeniden imalata gidilmedi ve yapılacak hafriyat hacmi de minimize edildi. Aynı zamanda mevcut dayanma yapısına etkiyecek yükler azaltılmış olundu. Projenin tasarım ve saha imalatları Austrotherm İnşaat Mühendisliği Uygulama Departmanı gözetiminde tamamlandı.

AUSTROTHERM TÜRKİYE