Isı Yalıtımında Devlet Desteği Uygulanmalı

 

TTSO - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yalıtım malzemelerinin sağlıklı şekilde kullanılmasının enerjideki cari açığı da azaltacağına dikkat çekerek, “Bu nedenle özellikle ısı yalıtımında devlet desteği şarttır” dedi.

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) ve Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından düzenlenen Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri Trabzon’da gerçekleştirildi. Seminere İZODER Başkanı Levent Pelesen, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, kurum çalışanları ve sektör temsilcileri katıldı. Seminerin açılış konuşmaların bölümünde söz alan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yalıtım bilincinin artırılması konusundaki seminerin sektöre büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, şunları söyledi: “Yalıtım her geçen gün üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur. İş işten geçtikten sonra değil, proje aşamasında tüm yalıtım konuları göz önüne alınmalıdır. Yalıtımda standart dışı malzemelerin kullanılmaması lazım. Hepsinden önemlisi ise uygulamadır. Ne kadar kaliteli malzeme kullanırsanız kullanın iyi uygulanmazsa bir önemi kalmaz. Mesleki yeterliliğe sahip kişilere izolasyon malzemelerinin uygulatılması gerekiyor. Ayrıca üretici firmaların uygulama aşamasında ürünlerinin nasıl kullanıldığını denetlemesi gerek.”

“YALITIMDA DEVLET DESTEĞİ ŞART”

Başkan Hacısalihoğlu, özellikle ısı yalıtım malzemelerinin kullanılması konusunda devlet desteklerinin şart olduğunu belirterek, “Enerji konusundaki cari açığımız malumunuz. Özellikle ısı yalıtımı konusunda yüzde 100 faiz desteği uygulanması gerekmektedir. Belli vadede bu destek uygulandığı takdirde ısı yalıtım malzemelerinin kullanımının yaygınlaşmasıyla enerji tüketimimiz azalacak ve dolayısıyla cari açığımız düşecektir” dedi. Seminer daha sonra sektörel uygulamaların ve yeni yönetmeliklerin anlatıldığı  panelle devam etti.

KAYNAK: www.61saat.com/bolgesel/isi-yalitiminda-devlet-destegi-uygulanmali-h589150.html