Lucifer Sıcak Hava Dalgaları Geliyor

Uzmanlar uyardı! Karbon emisyonlarının bu şekilde devam etmesi halinde Avrupa’daki ülkeler her üç yılda bir 50 derecelik Lucifer ısı dalgalarına maruz kalacak.

İklim krizi her geçen gün biraz daha etkisini gösteriyor. Bilim insanları da iklim değişikliği ve etkileri ile ilgili araştırmalar yapmaya ve yayınlamaya devam ediyor. Son olarak Büyük Britanya’nın meteoroloji kurumu Met Office’ten uzmanların yaptığı açıklamaya göre karbon emisyonlarının devam etmesi halinde Avrupa’daki ülkeler her üç yılda bir 50 derecelik Lucifer ısı dalgalarına maruz kalacak.

Lucifer, ilk olarak 2017 yılında İtalya’da görüldü. Sıcaklıklar 40 derecenin üzerini gördü. Ağustos 2021’de de İtalya 48.8 derecelik sıcaklıkların yaşandığını bildirdi.

Met Office’ten Profesör Stott “Aşırı hava olaylarını iklim değişikliğiyle ilişkilendirme konusunda hiç olmadığımız kadar emin olabiliriz. Bilim, sera gazı emisyonlarımızı ne kadar hızlı azaltırsak, iklim değişikliğinin en ciddi etkilerinden o kadar fazla kaçınabileceğimiz konusunda net.” İfadelerini kullandı.