Isı Yalıtımı ile Sıcaklar Sorun Olmaktan Çıkıyor

Yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte, iç mekanlarda klima kullanımı artmaktadır. Yoğun klima vb. kullanımı, yüksek enerji sarfiyatına ve bunun sonucu olarak da yüksek enerji giderleri ile karşılaşmamıza neden olmaktadır. Üstelik binamıza ısı yalıtım yapılmamış ise, harcadığımız enerjinin büyük bir kısmı yalıtımsız çatı, cephe ve zeminlerden kaybolmakta paramız ise ne yazık ki çöpe gitmektedir.

Isı yalıtımı ülkemizde sıklıkla sadece soğuğa karşı alınan bir önlem gibi görülebilmektedir. Oysaki ısı yalıtımı sadece soğuktan değil sıcaklardan da korunmak için en ideal çözümdür. Üstelik soğutmak ısıtmaktan çok daha pahalıdır.

Isı yalıtımı uygulaması ile yaz, kış yaşam alanlarımızda ısıl konforu sağlayabilir, sağlığımız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilecek mantar, küf vb mikroorganizmaların oluşumunun da önüne geçebiliriz. 

Ayrıca ısı yalıtımı sadece bizlerin sağlığını korumakla da kalmaz, binalarımızın korunması için de son derece önemlidir. Sıcak hava binaların cephe, çatı ve teras yüzeylerinde ısısal farklılıklara neden olur. Isı yalıtımı olmayan bir binanın ısısal farklılıklardan dolayı bazı yüzeylerinde basınç, genleşme ve büzülmeler meydana gelebilir. Ve bu da binalarda birtakım kalıcı hasarlara yol açabilir.

Sağlığımızı, bütçemizi, binalarımızı ve çevreyi korumak için ısı yalıtımı şart.