İşletmelere Yeni Normal Önerileri

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadelede 1 Haziran’dan itibaren normalleşme adımları atıldı. İşletmeler açılırken, çalışanlar da yeniden işbaşı yapmaya başladı. Peki bu yeni normal düzende vaka sayılarının artmasını önlemek adına bizler nelere dikkat etmeliyiz. İşte normalleşme döneminde işinize yarayacak, sağlığınızı koruyacak tavsiyeler.

Sosyal Mesafeyi Korumaya Devam

Yeni normalimiz sosyal mesafe. Pandemi ile mücadelede üzerinde dikkatle durulan konulardan biri sosyal mesafe. Evlerde kaldığımız süreçte nasıl ki sosyal mesafeye dikkat ettiysek, ofislerde de 2 metrelik sosyal mesafeyi korumaya özen göstermeye devam etmeliyiz. Özellikle birçok ofis açık ofis düzeninde kurulmuş olduğundan riskleri minimuma indirebilmek için sosyal mesafe kuralına uymak gerekiyor. Masa aralıklarını açmak, aralarda boşluk bırakarak oturma düzenini kurgulamak veya masalar arasına separatörler koymak alınabilecek önlemlerden birkaçı.

Maske Kullanımı

Sosyal mesafenin yanı sıra dikkat etmemiz gereken bir diğer unsur da doğru ve düzenli maske kullanımı. Evden çıktığımız anda maskemizi takmalı, gün içerisinde de maske kullanımına dikkat etmeliyiz. Maskelerimizi 4 saatte bir değiştirmemiz de sağlık açısından son derece önemli. Ofislerden çıktıktan sonra da eve gidene kadar maske kullanımını sürdürmeliyiz.

Molalarda Hijyene Dikkat

Yemek molaları ve gün içinde verilen kısa molalarda da riski minimuma indirebilmek için sosyal mesafe kuralını aklımızdan çıkarmamalıyız. Yemekhanelerde sıra beklerken veya yemek yediğimiz sırada da mesafeli durmaya, küçük alanlarda ise sırayla kullanıma dikkat etmeliyiz. Tek kullanımlık tabak, bardak vs. gibi mutfak gereçleri kullanmak da faydalı olabilir.

Ortak Eşya Kullanmayın

Ofiste kişilerin kullandıkları bilgisayar, klavye, Mouse ve telefonlar kişiye özel olmalı ve kalem, dosya vs. alışverişi olabildiğince minimuma indirilmeli. Farklı yüzeylerle veya eşyalarla temastan kaçınılmalı.

Asansörlere Dikkat

Asansörler bulaş açısından riskli alanlar. Bu nedenle eğer mümkünse merdivenleri kullanmalı, asansör kullanılması gerekiyorsa da maske kullanımına ve asansörleri dolu olarak kullanmamaya dikkat etmek gerekmektedir.

Bir Covid-19 Ekibi Oluşturun

Ofise dönüş yapan personelin ve müşterilerin güvenliğini sağlamak adına bir ekip oluşturabilirsiniz. Bir ekibin, hijyen ve temizlik konusunda gerekli çalışmaların yönetilmesi, iletişimin yürütülmesi, acil durum planını oluşturması salgınla mücadele açısından büyük önem taşıyor.

Gün İçinde Ellerimizi Yıkamayı Unutmayalım

Gün içinde ellerimizi sık sık yıkamak sağlık açısından son derece önemlidir. Ofise geldiğinizde hiçbir yüzeye dokunmadan ellerinizi yıkamanız, gün içinde ara ara tekrarlamanız ve ofisten çıkarken de aynı işlemi bir kez daha yapmanız salgınla mücadelede en etkili yöntemlerdendir.