Türkiye'nin İlk Pasif Evi Ankara'da

Austrotherm ve Ekho Mimarlık tarafından Ağustos 2016 tarihinde Ankara- Etimesgut’ta başlatılan Pasif Ev yenileme projesinde sona gelindi. Isı Yalıtımı Malzeme Sponsorluğunu üstlendiğimiz Türkiye’nin Konut Kategorisindeki ilk “ Pasif Evi “ tamamlandı.

Ankara Etimesgut ilçesinde 250 m2 ‘lik 3 katlı bir konut projesinde uygulamalar tamamlandı. Bu proje kapsamında konut kategorisinde Türkiye’nin ilk pasif Evi tamamlanmış oldu. Uygulanan yüksek yalıtım ve entegre edilen çevreci teknolojiler ile bu konut, tamamen şebekeden bağımsız sıfır enerji ile işletilen, Avrupa Birliği’nin nZEB (Nearly Zero Energy Buildings) konseptine örnek bir yapı haline getirilmiştir.

Isı Yalıtımı Malzeme Sponsorluğunu üstlendiğimiz projede yüksek yoğunluklu EPS ısı yalıtım levhaları kullanıldı. Bodrum temel duvarlarında, bodrum zemininde, dış cephe duvarlarında ve çatı zemininde 25cm’e kadar Austrotherm EPS ısı yalıtım levhaları uygulandı.

10 Kasım 2017, Cuma günü gerçekleşen Pasif Evin açılışında Austrotherm Türkiye olarak sponsorluk plaketimizi Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Salman Gürcan’dan aldık.