Austrotherm’den Geleceğe Yönelik Geri Dönüşüm Projesi

Artık durumda XPS parçaları için Avusturya çapında sunulan ilk iklim nötr toplama hizmeti sayesinde karbon salınımı azaltılıyor. XPS artık parçaları yine XPS ısı yalıtım levhasına dönüştürülüyor.


Fotoğraf: Austrotherm Avusturya Satış Direktörü Robert Novak ve Austrotherm Avusturya Teknik Genel Müdürü Dr. tekn. Heimo Pascher

Wopfing/Waldegg/Purbach (29. Mart 2021)

Orta ve Doğu Avrupa'da iklim koruyucu ısı yalıtımının lider tedarikçisi olan Austrotherm, temiz ve artık durumda olan Austrotherm XPS parçaları için Avusturya çapında, iklim nötr bir toplama hizmetine başladı. Yalıtımın öncüsü Austrotherm, böylelikle geleceğe yönelik ve sürdürülebilir bir döngüsel ekonominin temelini atıyor.

Austrotherm Avusturya Satış Direktörü Robert Novak, konuyla ilgili "Austrotherm olarak bizler, onlarca yıldır yüksek verimlilikte ısı yalıtım malzemeleri üreterek yaşamlarımızı ve iklimimizi iyileştirmeyi hedefliyoruz.

Ürünlerimiz sayesinde evinizin ömrü boyunca enerji tasarrufu sağlar ve böylece CO2 emisyonlarını azaltırsınız. Avusturya çapında XPS geri dönüşüm hizmetiyle, iklim nötr, sürdürülebilir bir geri dönüşüm ekonomisine giriş yapan ilk şirketiz” ifadelerini kullandı.

Avusturya Çapında XPS-artıklarını Toplama Hizmeti

Fotoğraf: Austrotherm Avusturya Satış Direktörü Robert Novak ve Austrotherm Avusturya Teknik Genel Müdürü Dr. tekn. Heimo Pascher

Austrotherm şimdi Avusturya genelinde Austrotherm XPS artık parçalarının ücretsiz olarak toplanmasına ve iade edilmesine imkan sağlıyor. Bu sayede müşteriler artık durumda bulunan parçaları elden çıkarma maliyetinden tasarruf ederken, diğer yandan çevre ve iklim açısından değerli kaynakların korunmasına da katkıda bulunmuş oluyorlar. Austrotherm, şantiyede panelleri keserken ve takarken ortaya çıkan mevcut üretimden temiz Austrotherm XPS şantiye kesimlerini geri dönüştürür. Temiz üretimden kasıt tutkal, toprak gibi yabancı maddeler içermeyen parçalardır. Yıkım alanlarından gelen XPS malzemeleri kabul edilmez.

Ücretsiz geri dönüşüm hizmeti nasıl çalışır

Austrotherm XPS şantiye kesimlerinin toplanması, austrotherm.at/recycling adresinden çevrimiçi olarak sipariş edilebilen Austrotherm geri dönüşüm çantalarında veya kendi şeffaf çantalarınızda gerçekleştirilir. Minimum toplama miktarı 10 torba veya 5 m³'dür. Bununla birlikte, tam geri dönüşüm poşetleri çalışma saatlerinde Purbach'taki Austrotherm fabrikasına da getirilebilir.

Fotoğraf: Austrotherm Avusturya Teknik Genel Müdürü Dr. tekn. Heimo Pascher ve Austrotherm Avusturya Satış Direktörü Robert Novak

Geri dönüşüm termal dönüşüme oranla CO2 emisyonlarını yarı yarıya azaltır

Geçen yıl bölgesel olarak gerçekleştirilen pilot test müşteriler tarafından olumlu karşılandıktan sonra, Austrotherm bu geri dönüşüm hizmetini yerel inşaat endüstrisi için lojistik ortaklarıyla birlikte Avusturya genelinde uygulamaya karar verdi. Konuyla ilgili konuşan Austrotherm Avusturya teknik genel müdürü Dr. tekn. Heimo Pascher: “XPS levhalarımız geri dönüşüm için idealdir ve üretim sürecine geri beslenebilir - bu, CO2 emisyonlarını ve kaynak tüketimini azaltmamızı sağlar. Döngüsel ekonomi yönünde önemli bir adım atıyoruz .’’ ifadelerini kullandı.

Yüksek kaliteli XPS şantiye kesimleri daha önce olduğu gibi termal dönüşüme iletilmez, Purbach fabrikasında üretimle ilgili kesimler gibi bir kırıcıda ezilir, öğütülür ve işlenir. Granül daha sonra yüksek kaliteli, iklim dostu XPS yalıtım malzemesi olarak yeniden işlenir. Bu sadece yeni hammadde tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda termal geri dönüşümden kaynaklanabilecek CO2 emisyonlarını da önler.

Heimo Pascher, "Tasarruf etkisini dikkatlice analiz ettik" diyor. “Geri dönüşüm sayesinde, şantiye atıklarının bertarafında CO2 emisyonlarını en az yüzde 50 oranında azaltıyoruz. Geri dönüştürdüğümüz her 1 ton XPS, 1,8 ton CO2 tasarrufu sağlayabilir. Ya da daha etkileyici bir şekilde ifade etmek gerekirse, şantiyelerden geri dönüştürdüğümüz her 1 ton XPS, her yıl yaklaşık 148 kayın ağacının sağladığı kadar CO2 tasarrufu sağlıyor.”

Austrotherm, iklim koruma uzmanı ClimatePartner ile iş birliği içinde kapsamlı bir CO2 dengesi oluşturdu. Bu noktada kirlenmiş atıkların lojistik, yeniden işleme ve termal geri dönüşümünden kaynaklanan CO2 emisyonları hesaba katılır ve şantiye kesimlerinin geleneksel termal dönüşümü ile karşılaştırılır. Heimo Pascher, ClimatePartner ile iş birliği konusunda memnun bir şekilde “CO2 emisyonları geri dönüşüm yoluyla azaltılır. Lojistik gibi kaçınılmaz emisyonlar iklim koruma projeleri ile dengeleniyor. Austrotherm toplama hizmeti bu nedenle iklim açısından nötr ” ifadelerini kullandı.

Kalan karbon emisyonlarını dengelemek için Austrotherm, Alpleri Koruma Komisyonu CIPRA'nın uluslararası standartlara göre onaylanmış bir iklim koruma projesini desteklemektedir: "Avusturya'daki bölgesel projeler, Alp bölgesinde sürdürülebilir kalkınma". Ayrıca Amazon bölgesinde yağmur ormanlarının korunması için uluslararası bir iş birliği de bulunmaktadır (www.climatepartner.com/1074).

Austrotherm Hakkında

Austrotherm Grup, 2020 mali yılında 343 milyon € satış gerçekleştirdi ve 31 Aralık 2020 itibariyle 1.100 çalışanı istihdam ediyor. Avusturya'lı bir aile şirketi olan Austrotherm Grup, şu anda 11 ülkede yalıtım malzemeleri için toplam 23 üretim tesisine sahiptir. Wopfing'deki genel merkez ile Pinkafeld ve Purbach'taki fabrikaların yanı sıra yalıtım öncüsünün Bosna-Hersek, Bulgaristan, Almanya, Hırvatistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Macaristan ve Türkiye'de şirketleri bulunmaktadır.