Otoyol ve Köprü Yaklaşım İnşaatlarında EPS Blok Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Otoyol ve köprü yaklaşım inşaatlarında zemine binen yükü hafifletmek amacıyla kullanılan EPS bloklarının seçiminde idareler veya proje sahipleri muhakkak TS EN 14933’e göre CE işaretlemesinin olmasına dikkat etmelidirler. EPS bloklar üretimleri sonrasında gerekli blok dinlendirme koşullarına sahip depo sahalarında dinlendirilip boyutsal kararlılığa geldikten sonra sahaya nakledilmelidirler. Standarda uygun olarak projeye özel imal edilen blokların basınç mukavemetleri ve görünür kütle yoğunlukları rapor edilerek sahaya nakliyeleri yapılmalıdır.

Türkiye’deki ilk Austrotherm geoBLOCK® uygulaması.
Bağlantı Yolu Projesi –Acıbadem- İstanbul- Mart 2017

 

Austrotherm geoBLOCK® granüler polistiren boncukların ön şişirme ve kalıplanması neticesinde üretilen, geoteknik mühendisliği uygulamalarında kullanılan, hafif ve kapalı gözenekli yapıya sahip genleştirilmiş polistiren (EPS) bloktur. Özellikle otoyol, köprü ve yaklaşma rampaları inşaatlarında zemine binen yükü hafifletmek amacıyla kullanılır. Zamandan ve maliyetten tasarruf, Austrotherm geoBLOCK®‘un müteahhitlere sunduğu en önemli faydalardır.

Teknik çözümler ve projeye özel şartname ihtiyacı için Austrotherm geoBLOCK İnşaat Mühendisliği Uygulamaları ” bölümümüzle irtibata geçebilirsiniz.

Emre AKINAY İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Sorumlusu  

Mobile   :        +90 549 649 09 05

e- mail   :        geoblocksymbolaustrotherm.compunkttr

 www.austrotherm.com.tr