Enerjiyi Doğru Kullanan Binalar Daha Değerli Olacak

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Alkin, "Bundan birkaç sene sonra enerjiyi doğru kullanan binalar daha değerli olacak. Enerjiyi kötü kullanan binalar, tercih edilmeyen binalar olacak." dedi.

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, birkaç sene sonra enerjiyi doğru kullanan binaların tercih edileceğini belirterek, "Enerjiyi kötü kullanan binalar, tercih edilmeyen binalar olacak. Kimse verimsiz binaları tercih etmeyecek. O binalar boş kalacak." dedi.

Türkiye'de yaklaşık 16-17 milyon civarında kayıtlı hane olduğunu hatırlatan Alkin, "Bu kadar hanede eğer ısı yalıtımı yapılmaya başlanırsa, toplam maliyetinin 15 milyar dolar civarında olacağı söyleniyor. Fakat enerji tasarrufuyla her sene cari açık 5 milyar dolar gerileyecek. Yani böyle bir yatırımın, ülke için 3 yılda amorti edilecek bir yatırım olduğu gözüküyor. Ancak bunun yanında tüketicinin cebine de yüzde 50 tasarruf yansıyacak. Yani enerji kullanımından yüzde 50 tasarruf etmek çok önemli." diye konuştu.

 

KAYNAK : www.aa.com.tr