Binalarda Sessizlik Dönemi için Austrotherm EPS Silence®

Şehir yaşantısının en önemli sorunlarından biri olan gürültü kirliliğine karşı, binalarda kullanılan yalıtım sistemlerinin teknik kuralları belirlendi. ‘Binaların Gürültüye Karşı Korunması’ konusundaki yeni yönetmeliğe göre, su ve ses yalıtımının yeni binalarda uygulanması zorunlu hale geldi. Austrotherm Türkiye olarak, gürültü azaltma ve yalıtım değeri artışı için Austrotherm EPS Silence® ürünümüzü etkin ve ekonomik bir seçenek olarak sektörümüzün ve konuk sakinlerinin tercihine sunuyoruz.

Türkiye’de son dönemde artan kentleşme oranı, yeni ve farklı sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle büyük kentlerde artan çevresel gürültü ve ortak yaşam alanlarından bitişik ortama ses geçişi, günümüzde önemli şikâyet konularından biri olarak sayılıyor. Bu sorundan yola çıkılarak, İZODER’in (Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) destek ve girişimleriyle, mevzuattaki eksikleri gidermek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik', 1 Haziran 2018'de yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle, su ve ses yalıtımının yeni binalarda uygulanması zorunlu hale getirildi. Yönetmelikle; her türlü yapı, bina, tesis ve işletmede insanların maruz kalacağı, binaların dışından veya içinden kaynaklanan gürültülerin, kişilerin huzur ve sükununa, beden ve ruh sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirecek iyi işitme ve algılama koşullarının sağlanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili olarak Austrotherm Türkiye Genel Müdür Yardımcımız Tolga Celayer görüşlerini şu şekilde aktardı; “Günümüzde en fazla rahatsızlık duyulan ve şikâyet edilen konuların başında gürültü geliyor. Günlük yaşamda kısa vadede strese neden olan gürültü, uzun vadede işitme problemlerine yol açabiliyor. Bu nedenle istenmeyen seslere karşı önlem almak, yaşam konforunu artırmak için önem arz ediyor. Yeni yönetmelik, Türkiye inşaat sektörü ve bina sakinleri açısından önemli bir adım. Yönetmelik EPS sektörüne de olumlu yansıyacak.”

Konu sessizlik ise AustrothermEPS Silence®

Austrotherm Grubu olarak, konutlarda ses izolasyonunu sağlamak ve katlar arası geçen ses miktarını minimize etmek için; ses izolasyonlu yalıtım levhası olarak esnekleştirilmiş ürünü Austrotherm EPS Silence® ürününü, sektöre sunuyoruz. Austrotherm EPS Silence®, gürültü azaltma ve yalıtım değeri artışı için etkin ve ekonomik bir ürün olarak tercih ediliyor.