Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

 

Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığınca yetkilendirilen kuruluşlar tarafından bazı mesleklere, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun, Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu getirilen 48 meslek ile ilgili tebliği, 25 Mayıs 2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Tarafından 26 Eylül 2017 Tarihli Resmi Gazete’de Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Bir Tebliğ Daha Yayımlandı. Yürürlüğe Giren yeni tebliğ ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Meslek Sayısı 48’den 81’e çıkarıldı.

Mesleki yeterlilik nedir?

Mesleki yeterlilik; ulusal meslek standartlarının oluşturduğu, mesleki ve teknik eğitim/öğretim programlarının bu standartlara göre hazırlandığı ve iş gücünün eğitim sonrasında belgelendirildiği bir sistemdir. Mesleki yeterlilik belgesi gereken mesleklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.haberturk.com/mesleki-yeterlilik-belgesi-nedir-mesleki-yeterlilik-belgesi-gereken-meslekler-hangileridir-hts-2403694-ekonomi