Austrotherm geoBLOCK® ALAÇATI BIBLOS RESORT HOTEL & SPA İnşaatında Hafif Dolgu Olarak Kullanıldı!

Geleneksel sıkıştırılmış toprak dolgudan 100 kat daha hafif olmasına karşın yüksek basınç dayanımına sahip olan mühendislik çözümü Austrotherm geoBLOCK® inşaat mühendisliği uygulamalarında yüklenicilere maliyet ve süre avantajı sağlamaya devam ediyor.

Austrotherm geoBLOCK® ilk olarak 2012 yılında İstanbul - Bağcılar’da inşaatı tamamlanan Medipol Mega Hastaneler Kompleksi’nin avlu inşaatında seviye yükseltme amacı ile hafif dolgu olarak kullanılmıştır. Buradaki vakada hastane avlusu bir zemin altı otoparkının üzerinde yer almakta olup, döşeme üzeri seviye yükseltmesi seçeneğine geç bir aşamada karar verilmiştir. Otopark betonarme taşıyıcı sisteminin statik projesinin döşeme üzerine gelecek ilave dolgu yükü dikkate alınmadan tasarlanmış olması nedeni ile seviye yükseltme işi geleneksel sıkıştırılmış dolgudan 100 kat daha hafif olan Austrotherm geoBLOCK® kullanılarak yapılmış ve böylelikle yapısal hasarların oluşmasının önüne geçilmiştir.

Austrotherm geoBLOCK® şimdi de İzmir - Çeşme’de inşaatı devam eden Alaçatı Biblos Resort Hotel & SPA’da hafif dolgu olarak kullanıldı. Burada yaklaşık 2000 metreküp Austrotherm geoBLOCK® döşeme üzeri tasarım yüklerini hafifletme ve yeşil alan - peyzaj düzenlenmesi çalışmalarında kullanılmıştır. Zemin altında yer alacak olan SPA merkezinin tavan döşemesi üzerine inşa edilecek olan avlunun proje kotlarına yükseltilmesinde Austrotherm geoBLOCK® ların kullanılması hem projenin statiği açısından güvenlik derecesini artırmış hem de geleneksel yöntemler (toprak dolgu, beton dolgu) ile karşılaştırıldığında inşaat süresi açısından avantaj sağlamıştır. Austrotherm geoBLOCK® ayrıca avluya bağlanan bazı yolların inşaatında ve avlu ile havuz arasında yer alacak olan yeşil alanın inşaatında seviye yükseltme dolgusu olarak kullanılmıştır.