Geofoam Kongresi’ne Austrotherm Türkiye Tecrübesi Damga Vurdu

Avrupa’nın önde gelen inşaat malzemesi üretici gruplarından biri olan, ısı yalıtım ürünleri alanında 65 yıldır faaliyet gösteren Austrotherm’in ana sponsorluğunda bu yıl beşincisi düzenlenen EPS2018 Uluslararası Geofoam Kongresi, sektör profesyonellerini Bafra’da bir araya getirdi. Türkiye’de ilk ve tek geofoam teknolojisi ile ürün geliştiren marka olan Austrotherm Türkiye, tecrübelerini sektöre sundu.

9 - 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında EPSDER – EPS Sanayi Derneği tarafından düzenlenen, 5. Uluslararası Geofoam Konferansı Bafra’da gerçekleştirildi. Sektörün gelişimine sponsorluk projeleri ile de destek olan Austrotherm Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen kongreye, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çekya, Finlandiya, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada, Mısır, Namibya, Nijerya, Norveç, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Slovakya, Şili ve Türkiye’nin yer aldığı 23 ülkeden 149 profesyonel katıldı. 

Sektörün nabzını tutan etkinlik, Türkiye’den ve dünyanın çok farklı coğrafyalarından alanında uzman akademisyenler, araştırmacıları, geoteknik mühendisleri, inşaat mühendisleri, zemin mekanikçileri, EPS Geofoam üreticileri, EPS hammadde tedarikçileri, EPS imalatında kullanılan makine ve ekipman üreticisi firmalar ile inşaat sektörünün önde gelen müteahhitlik firmalarını, proje firmalarını, müşavirlerini, ve STK temsilcilerini ve kamu ile özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Austrotherm’in Türkiye’deki sektör profesyonellerine yönelik özel bir davet de gerçekleştirdiği etkinlikte, geofoam teknolojisindeki son gelişmeleri de tartıştı. Platformda, Türkiye’de ilk ve tek geofoam teknolojisi ile ürün geliştiren marka olan Austrotherm Türkiye, kongrede bir başarı hikayesi olarak Austrotherm geoBLOCK  ürününe dair bilgileri paylaştı. Düzenlenen gala yemeğinde ana sponsorlardan biri olan Austrotherm Türkiye’ye teşekkür plaketi, EPSDER  Derneği Başkanı Erdem Ateş tarafından takdim edildi.

Austrotherm Türkiye İnşaat Mühendisliği Uygulamaları Yöneticisi Dr. Emre Akınay; kongre ile ilgili, “Başta otoyol ve köprü yaklaşımı inşaatlarında kullanımı olmak üzere EPS Blok teknolojisinin birçok kullanım alanı üzerine nitelikli çalışmaların sunulduğu EPS2018 Uluslararası Geofoam Kongresi, teknolojinin Türkiye’deki ilerlemesine ivme kazandıracaktır” dedi.

1972 yılında gerçekleştirilen Dünyadaki ilk EPS Blok yol uygulamasının tasarımcı mühendisleri Tor Erik Frydenlund ve Geir Refsdal’ın onuruna düzenlenen etkinliğe, EPS Blok teknolojisi ile gerçekleştirdikleri çalışmalar ile dünya çapında tanınan Steven Bartlett, Roald Aabøe, Jan Vaslestad, Milan Duškov, David Arellano gibi isimler de katılım gösterdi.